Ένα σπίτι σε έναν λόφο

2
Ένα σπίτι σε έναν λόφο

Είναι ένα αρκετά γρήγορο και επιδεικτικό θέμα – να συζητήσουμε το σχεδιασμό φύτευσης δοχείων, τη φύτευση και το τελικό, και ελπίζουμε πλούσιο αποτέλεσμα. Η ικανοποίηση για τη φύτευση και την ανάπτυξή τους είναι απόλαυση μιας και μόνο καλοκαιρινής περιόδου. Αλλά τα έργα τοπίου μπορεί να καταναλώσουν μήνες εργασίας και η πρόοδος μπορεί να είναι αργή. Οποιοδήποτε μεγάλο έργο τοπίου που περιλαμβάνει έναν αριθμό εργολάβων απαιτεί πολλή υπομονή. Είμαι στη δεύτερη χρονιά του συγκεκριμένου έργου. Θα ομολογήσω ότι την πρώτη φορά που οδήγησα μέχρι το σπίτι και κοίταξα πίσω στο δρόμο, τρόμαξα. Ένα μεγάλο κομμάτι γης περιείχε ένα σπίτι χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου στην πίσω πίσω γωνία του ακινήτου. Αυτός ο λόφος έπεσε δραματικά προς κάθε κατεύθυνση. Σημαντικά τμήματα της γης ήταν κάτω από την ποιότητα των παρακείμενων δρόμων. Γνωρίζοντας ότι η ανθρώπινη αλληλεπίδραση με το τοπίο εξαρτάται από κάποιο επίπεδο έδαφος στο οποίο θα σταθώ, αποθαρρύνθηκα. Θα έφτανα στο σημείο να πω ότι είναι μια ανησυχητικά δύσκολη τοποθεσία. Οι πελάτες μου δεν ανησυχούσαν καθόλου. Ήταν σε αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αγαπούσαν το σπίτι και τους ενδιέφερε να φτιάξουν ένα σπίτι για τον εαυτό τους – μέσα και έξω. Η πρώτη μου επίσκεψη στο κατάλυμα δεν ήταν η πρώτη τους. Ήταν ήδη σε καλό δρόμο για να κάνουν γνωστή την παρουσία τους, κόβοντας νεκρά δέντρα και θάμνους και μεταφέροντας τα συντρίμμια. Είχαν φυτέψει μερικά άσπρα πεύκα.

Ο δρόμος ήταν σε μάλλον κακή κατάσταση και θα έπρεπε να ξαναγίνει. Αλλά κατά τη γνώμη μου, η θέση της μονάδας δίσκου ήταν μεγαλύτερο πρόβλημα από την κατάσταση της επιφάνειας. Δεν ήταν ιδιαίτερα λειτουργικό, καθώς ανέβαινε στο σπίτι με πολύ απότομη και άβολη γωνία. Το να διατηρηθεί ελεύθερος πάγος το χειμώνα θα ήταν απαραίτητο τόσο για την κυκλοφορία οχημάτων όσο και για τους πεζούς. Αλλά ακόμη και όταν ήταν καλός καιρός, ήταν μια αναταραχή των νεύρων που ανέβαινε, και μια γιορτή φρένων που έσπασε νεύρα στο δρόμο προς τα κάτω. Η απόσταση από το δρόμο ήταν σημαντική, οπότε επαρκές πάρκινγκ κοντά στο σπίτι ήταν απαραίτητο. Το υπάρχον γήπεδο κίνησης ήταν πολύ ρηχό για να επιτρέπει ταυτόχρονα σταθμευμένα οχήματα και πρόσβαση στο γκαράζ. Η διαδρομή ήταν πολύ στενή για να επιτρέψει σε 2 αυτοκίνητα να περάσουν στη διαδρομή. Τέλος, αλλά εξίσου σημαντικό, δεν παρείχε μια όμορφη και ξεδιπλωμένη παρουσίαση του σπιτιού στο ταξίδι προς τα πάνω. Πρότεινα να μετακινήσετε το δρόμο συνολικά, σε μια τοποθεσία που ήταν λιγότερο απότομη. Η σαρωτική καμπύλη θα παρείχε θέα στο ακίνητο. Και θα ήταν αρκετά φαρδύ ώστε 2 αυτοκίνητα να χρησιμοποιούν τη μεγάλη διαδρομή ταυτόχρονα.

Κατάλαβες τι εννοώ? Ένα μεγάλο μέρος της ιδιοκτησίας είναι καλυμμένο με δέντρα. Αυτή η δασώδης εμφάνιση ήταν απολύτως κατάλληλη και με λίγο κλάδεμα και φροντίδα θα ευδοκιμούσε. Υπήρχε πολύ λίγο εμπόδιο στο σχεδιασμένο τοπίο κοντά στο σπίτι, καθώς οι ευκαιρίες για φύτευση ήταν λίγες. Οι πελάτες μου αποφάσισαν ότι ήθελαν να προχωρήσουν στην ανακαίνιση του δρόμου και στη δημιουργία ενός μεγαλύτερου γηπέδου οδήγησης στην κορυφή. Ο ανάδοχος του δρόμου φρόντισε να σχεδιαστεί και να εγκριθεί το σχέδιο. Δεν ήταν η πιο απλή ή γρήγορη διαδικασία. Οι ποιότητες ήταν ακραίες, ώστε θα χρειαζόταν να κατασκευαστούν αρκετοί τοίχοι αντιστήριξης για να αντέξουν αυτή την κίνηση.

Ένα διευρυμένο γήπεδο κίνησης και ένα μέρος για να φυτευτεί στην πλευρά του δρόμου θα απαιτούσε έναν τρίτο τοίχο αντιστήριξης. Ο φυσικός επίπεδος χώρος γύρω από το σπίτι ήταν ελάχιστος. Το γήπεδο οδήγησης ήταν εκεί πάνω στο κουβούκλιο του δέντρου. Ένα buffer τοπίου θα κρατούσε ένα όχημα μακριά από το σημείο αποβίβασης. Ευτυχώς, το χώμα βρισκόταν στην αμμώδη πλευρά, κάνοντας τις χωματουργικές εργασίες αρκετά εύκολο να γίνουν. Ένα άλλο πλεονέκτημα ήταν ότι η εργασία δεν συγκρατήθηκε από τη βροχή και το νερό αποστραγγιζόταν γρήγορα. Η εργασία σε μια τοποθεσία με βαρύ αργιλώδες έδαφος μπορεί να καθυστερήσει μια εβδομάδα ή καλύτερα μετά από μια καταρρακτώδη βροχή. Θα χρειαζόταν τρομερή δουλειά πριν γίνει οποιαδήποτε συζήτηση για εγκατάσταση τοπίου.

Η πραγματική κατασκευή ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα. Η νέα μονάδα δίσκου ήταν εντελώς πονταρισμένη, από πάνω προς τα κάτω. Μόλις απλωθεί, οι πελάτες μου μπορούσαν να το περπατήσουν και να δουν πώς τους άρεσε. Η διάταξη ήταν εξαιρετικά κοντά στο σχεδιασμένο σχέδιο, καθώς η άδεια εκδόθηκε για συγκεκριμένη τοποθεσία και διαμόρφωση. Όσο συνεχιζόταν αυτή η δουλειά, οι πελάτες μου εξακολουθούσαν να χρησιμοποιούν τον παλιό δρόμο για να πηγαίνουν και να πηγαίνουν. Είναι εύκολο να πούμε από την παραπάνω εικόνα ότι η κλίση της νέας μονάδας θα ήταν πολύ λιγότερο απότομη από την αρχική.

Μόλις τοποθετηθούν, οι τοίχοι αντιστήριξης που θα στερέωναν το δρόμο κατασκευάστηκαν από γιγάντιους ογκόλιθους βράχου προεξοχής, που τοποθετήθηκαν με τη βοήθεια ενός εκσκαφέα. Είναι προφανές στην παραπάνω εικόνα ότι ο βαθμός του δρόμου είναι σημαντικά υψηλότερος από τον βαθμό της γης όπου φυτεύονται τα δέντρα στο βάθος.


Αυτή η εικόνα αποκαλύπτει πώς θα μπει το σπίτι για να δεις στη μέση της διαδρομής. Αυτό είναι το καλωσόρισμα στο σπίτι, και το καλωσόρισμα στο σπίτι μας. Είναι δύσκολο να εντοπίσετε τον παλιό δρόμο προς τα αριστερά, αλλά είναι ακόμα εκεί.

Μόλις ο βαθμός ήταν ικανοποιητικός, φορτηγό μετά φορτίο αμμοχάλικου παραδόθηκε και απορρίφθηκε στο χώρο της νέας κίνησης.

Ο βαρύς εξοπλισμός στην κορυφή της μονάδας κίνησης σηματοδοτεί ότι έχει τοποθετηθεί και το τελευταίο χαλίκι. Αυτό το χαλίκι θα συμπιεστεί επιμελώς. Πολύ σύντομα μετά, το πρώτο στρώμα ασφάλτου πάχους 2 ιντσών στρώθηκε. Οι τελευταίες δύο ίντσες δεν θα εγκατασταθούν έως ότου ολοκληρωθεί το οριζόντιο εμπρός και πίσω μέρος. Το βάρος του βαρέως εξοπλισμού μπορεί να βλάψει μια μονάδα δίσκου. Μόλις η νέα μονάδα δίσκου ήταν δυνατή, η παλιά μονάδα θα μπορούσε να αφαιρεθεί.

Μια βάση από χαλίκι είχε εγκατασταθεί και συμπιεστεί για τον τοίχο αντιστήριξης του γηπέδου κίνησης. Αυτή είναι μια υπέροχη θέα στο επίπεδο του νέου γηπέδου μετάδοσης κίνησης, που ορίζεται στον βαθμό της βάσης του σπιτιού. Η κλίση μακριά από αυτό το γήπεδο κίνησης δεν είναι βιώσιμη χωρίς κάποια συγκράτηση.

Πλάκες από βράχο προεξοχής θα τοποθετούνταν μία κάθε φορά για να καλύπτουν το έδαφος δίπλα στο γήπεδο κίνησης και να δημιουργήσουν ένα στρώμα φύτευσης βάθους 11 ποδιών.

Μόλις ο τοίχος ήταν στη θέση του, το κρεβάτι ήταν πίσω γεμάτο με χώμα. Θα υπήρχε χώρος για ένα τοπίο για να μαλακώσει το μέγεθος του γηπέδου κίνησης.

Μόλις αφαιρέθηκε ο παλιός δρόμος, όλο το ανοιχτό έδαφος χρειαζόταν αναβάθμιση. Στην πρώτη εικόνα αυτής της ανάρτησης, είναι εύκολο να διαπιστωθεί ότι η παλιά μονάδα δίσκου εγκαταστάθηκε σε έναν δικό της λόφο. Μεγάλο μέρος αυτού του χώματος κάτω από τη μονάδα δίσκου βαθμολογήθηκε προς τη νέα μονάδα δίσκου και εξομαλύνθηκε. Αυτή είναι μια πολύ μεγάλη περιοχή – έτσι η μπουλντόζα κάνει τον πρόχειρο βαθμό.

Υπάρχουν καταστάσεις όταν ξεκινάτε από την αρχή, και η εξισορρόπηση των μορφών γης θα κάνει τη διαφορά στον κόσμο στο αποτέλεσμα του τοπίου. Ήμουν πραγματικά ενθουσιασμένος που είδα την πρόοδο σε αυτό το σημείο. Αυτή ήταν μια τεράστια αλλαγή, αλλά όλα προς το καλύτερο. Ο ανάδοχος του δρόμου, Ralph Plummer, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης και εκμετάλλευση της GP Enterprises, μου έστειλε τα ακόλουθα στατιστικά στοιχεία σχετικά με την εγκατάσταση του δρόμου.

– Αφαιρέθηκε άσφαλτος 6.100 τ.μ. Αφαίρεσε 200 γιάρδες από πάνω χώμα και το τοποθέτησε ξανά σε χαμηλή περιοχή κατά μήκος της διαδρομής. Τοποθέτησαν 400 μέτρα άμμου.-Προστέθηκαν 500 τόνοι θρυμματισμένης πέτρας 21ΑΑ και συμπιέστηκαν στη θέση τους. Εγκατεστημένο 10.000 Τ. Ft. ασφάλτου στην πρώτη στρώση βάσης. Τα νέα τείχη κατά μήκος της διαδρομής πήραν 184 τόνους πέτρας, επιπλέον των 84 τόνων υπάρχουσας πέτρας που μεταφέρθηκαν. Μπά.

Στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού, ήμασταν έτοιμοι να ξεκινήσουμε το τοπίο.

Schreibe einen Kommentar